Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Αποσύρεται γάλα μετά το θάνατο βρέφους


Πέθανε από βακτηριδιακή μόλυνση

Αποσύρεται γάλα μετά το θάνατο βρέφουςΑποσύρθηκε για προληπτικούς λόγους από τα ράφια του αμερικανικού καταστήματος Wal-Mart το βρεφικό γάλα «Enfamil Newborn», μετά το θάνατο ενός βρέφους στο νότιο Μιζούρι.

Οι υπεύθυνοι του πολυκαταστήματος, μαζί με αξιωματούχους του τομέα υγείας, τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων και τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών, ξεκίνησαν έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο το μωρό.

Οι πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στο νοσοκομείο έδειξαν ότι ο Έϊβερι πέθανε από μια σπάνια μόλυνση που προκαλείται από το βακτήριο Cronobacter sakazakii. 

Η μόλυνση μπορεί να θεραπευτεί με αντιβιοτικά, αλλά θεωρείται υπερβολικά επικίνδυνη για τα βρέφη μικρότερα από ενός μηνός και για εκείνα που έχουν γεννηθεί πρόωρα.

Ο τύπος αυτός γάλακτος αποσύρθηκε από περισσότερα από 3.000 καταστήματα σε ολόκληρες τις ΗΠΑ. Η κατασκευάστρια εταιρία Mead Johnson Nutrition αρνήθηκε να απαντήσει στο αν ποσότητα από την συγκεκριμένη παρτίδα διανεμήθηκε σε άλλα καταστήματα.


newsbeast.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης