Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Σάλος στην Ευρώπη με επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους

Τεράστια ανησυχία υπάρχει τις τελευταίες ώρες σε όλη την Ευρώπη
και κυρίως σε Βρετανία και Γαλλία καθώς ανακαλούνται 30.000 σιλικονούχα εμφυτεύματα στήθους. «Πριν από... το τέλος της εβδομάδας, οι αρχές θα ζητήσουν από όλες τις γυναίκες που έχουν εμφυτεύματα στήθους της μάρκας PIP να τα αφαιρέσουν: τα....

εμφυτεύματα αυτά από μη εγκεκριμένο υλικό είναι πιθανό να προκαλέσουν εκτός από φλεγμονές και καρκίνο», αναφέρει η εφημερίδα Liberation. Με το θέμα ασχολήθηκαν όλα τα διεθνή μέσα καθώς η ανησυχία των γυναικών που έχουν προχωρήσει σε εμφύτευση στήθους είναι μεγάλη. «Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί οκτώ περιπτώσεις καρκίνου σε ασθενείς που είχαν τα ελαττωματικά αυτά εμφυτεύματα», ανακοίνωσε στις 15 Δεκεμβρίου ο καθηγητής Ζαν-Ιβ Γκραλ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

«Τα εμφυτεύματα στήθους έσπειραν πανικό στην Βρετανία» αναφέρει η Independent ενώ για «Συναγερμό για καρκίνο» κάνει λόγο η Telegraph. To ΒΒC αναφέρεται στην ανησυχία των Γαλλίδων και εξηγεί ποιοι είναι οι άμεσοι κίνδυνοι.

Μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί 2.000 αγωγές από γυναίκες που χρησιμοποίησαν εμφυτεύματα αυτής της μάρκας και η γαλλική δικαιοσύνη έχει αρχίσει δικαστική έρευνα για τραυματισμό και ανθρωποκτονία από αμέλεια.



on-news.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης