Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Μπορεί η δυνατή μουσική να αλλάξει τη γεύση του ποτού; Κι όμως μπορεί!

Συνηθίζετε να πίνετε πολύ κάθε φορά που βγαίνετε; Αν ναι, τότε πιθανότατα δε φταίτε εσείς αλλά…
η μουσική! Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το αλκοόλ αποκτά πιο γλυκιά γεύση σε συνθήκες δυνατής μουσικής, ενώ παράλληλα η μεγάλη ένταση περιορίζει την κρίση σας για το πόσο έχετε πιει.

Βασιζόμενος σε προηγούμενες μελέτες που πρότειναν τη σύνδεση της δυνατής μουσικής με το ρυθμό κατανάλωσης αλκοόλ, ο Dr Lorenzo Stafford του Univeristy of Portsmouth διεξήγαγε το εξής πείραμα: Ανέθεσε σε δείγμα 80 ανθρώπων 18-28 ετών (69 γυναίκες και 11 άντρες) να βαθμολογήσουν μια σειρά από αλκοολούχα ποτά σχετικά με το πόσο δυνατά και γλυκά ήταν.

Κάθε φορά οι συνθήκες άλλαζαν, ξεκινώντας από απόλυτη ησυχία και καταλήγοντας σε μουσική έντασης club (χωρίς καμιά άλλη δραστηριότητα) και την ίδια μουσική με παράλληλη ανάγνωση ενός ειδησεογραφικού άρθρου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονταν το αλκοόλ πιο γλυκό την ώρα που άκουγαν μόνο μουσική, ενώ ο βαθμός ενασχόλησης τους με κάτι άλλο (στην προκειμένη περίπτωση με την ανάγνωση του άρθρου) δεν έπαιζε κανένα απολύτως ρόλο.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση Alcohol Research UK, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση των συνεπειών του αλκοόλ:

«Παρόλο που είναι αναμενόμενο να πίνουμε περισσότερο σε περιβάλλοντα τύπου club, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πώς το περιβάλλον σχετίζεται με την υπερκατανάλωση και να ενεργούμε κατάλληλα». 








topeiraxtiri.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης