Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Βαρύ κλίμα στην κυβέρνηση λόγω τρόικας


Κρίσιμη η εβδομάδα που ξεκινά

Βαρύ κλίμα στην κυβέρνηση λόγω τρόικαςΣτο κυβερνητικό πεδίο, οι πληροφορίες για επιδείνωση της θέσης εργαζόμενων και συνταξιούχων, με αποφάσεις που αναμένονται μέσα στο 2012, την ώρα που και το βασικό θέμα του Τύπου της Κυριακής, έκανε λόγο για «κόψιμο» ενός ακόμα μισθού, βαραίνει το κλίμα στο οποίο η κυβέρνηση ξεκινά σήμερα με την τρόικα τις διαπραγματεύσεις για την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και τη δανειακή σύμβαση. 

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος επιχείρησαν την Παρασκευή, στη συνέντευξη τύπου από τις Βρυξέλλες να εξωραΐσουν την πραγματικότητα, εμφανίζοντας τις αποφάσεις του συμβουλίου κορυφής ως σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρώπη και εχέγγυο για εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου στην Ελλάδα.

Είναι όμως γνωστό ότι, λόγω των αποκλίσεων από τους στόχους του 2011, η τρόικα έρχεται σήμερα στην Ελλάδα με προτάσεις για νέα μέτρα μέσα στο 2012, κάτι που δεν απέκλεισε ούτε ο κ. Παπαδήμος την Παρασκευή το μεσημέρι. 

Ήταν εμφανής βεβαίως η προσπάθεια του κ. Βενιζέλου να καθησυχάσει, λέγοντας ότι αν εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που έχει ψηφίσει η Βουλή, τότε δε θα χρειαστούν άλλα μέτρα μέσα στο 2012, αλλά τα όσα νωρίτερα είχε πει ο κ. Παπαδήμος, είχαν διαμορφώσει ήδη το κλίμα.








newsbeast.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης