Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Μανιτάρια σε κόκκινο κρασί


Σερβίρονται ζεστά ή κρύα σαν ορεκτικό ή σαν συνοδευτικό !

Μανιτάρια σε κόκκινο κρασί

Καθαρίζετε με υγρή πετσέτα τα μανιτάρια, κόβετε λίγο από το κοτσάνι τους και τα κόβετε στη μέση. Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το λάδι σε βαριά βαθιά κατσαρόλα. Τα αφήνετε να κάψουν και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά ή ώσπου να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ροδίσουν.

Προσθέτετε το φύλλο δάφνης, το κρασί και τον χυμό λεμονιού. Τα αφήνετε να βράσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε με καπάκι για 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

Έπειτα βγάζετε και πετάτε το φύλλο δάφνης και προσθέτετε τον άνηθο και τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό. Αλατίζετε και προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αδειάζετε σε γυάλινο σκεύος ή άλλο (μη μεταλλικό ή πλαστικό), τα σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες.

Υλικά

Για 2-4 άτομα

400 γραμμάρια μανιτάρια
20 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα στα 4
1 φίλο δάφνης
½ φλιτζάνι 125 ml κόκκινο ξηρό κρασί
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος ή μαϊντανός
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης