Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Κρυμμένος κώδικας του Μιχαήλ Αγγέλου στην Καπέλα Σιστίνα…(photos)

Ο Μιχαήλ Άγγελος αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένας από τους κορυφαίους ζωγράφους και γλύπτες στην ιστορία της Τέχνης. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι ήταν και ένας παθιασμένος μελετητής της ανατομίας του ανθρώπινου σώματος. 

Μέχρι σήμερα επικρατούσε η αντίληψη ότι, δυστυχώς, ο καλλιτέχνης είχε καταστρέψει σχεδόν όλα τα ανατομικά σκίτσα και τις σημειώσεις του, αφού δεν ποτέ είχε βρεθεί κάποιο αξιοσημείωτο στοιχείο!
Δύο Αμερικανοί επιστήμονες, έρχονται τώρα να ανατρέψουν αυτήν την πεποίθηση. Όπως ανακοίνωσαν πρόσφατα, πιστεύουν ότι ο Μιχαήλ Άγγελος, ναι μεν δεν άφησε ανατομικά σκίτσα, φρόντισε όμως να «κρύψει» μία ανατομική εικόνα μέσα σε ένα από τα πιο διάσημα έργα του: την Καπέλα Σιστίνα.
Εκατομμύρια μάτια έχουν θαυμάσει το έργο αυτό, κι όμως χρειάστηκαν 500 χρόνια μέχρι ο Ian Suk και ο Rafel Tamargo, από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, να παρατηρήσουν ότι μέσα στο έργο απεικονίζεται με χειρουργική ακρίβεια ένα τμήμα του ανθρώπινου εγκεφάλου!
Μελετώντας προσεχτικά την απεικόνιση του Θεού που χωρίζει το φως από το σκοτάδι με τα χέρια του, ανακάλυψαν ότι στο λαιμό και στο στήθος υπήρχαν ανατομικές ανωμαλίες, οι οποίες δεν ήταν παρούσες σε κανένα άλλο σημείο του έργου.
Σύντομα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό που μοιάζει με «αδεξιότητα» του καλλιτέχνη, πρέπει να έγινε εσκεμμένα, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά την ιδιοφυΐα του! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ακριβώς πάνω από το λαιμό του Θεού, υπάρχει ζωγραφισμένος ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Αμέσως από κάτω υπάρχει ένα κομμάτι υφάσματος σαν ρολό, το οποίο τυλίγεται γύρω από το σώμα ώστε να παραπέμπει στο νωτιαίο μυελό!
Στη φωτογραφία το scientificamerican.com έχει απομονώσει το «κρυμμένο» μήνυμα, το οποίο βρίσκεται μέσα στον κύκλο.
Στη φωτογραφία (κλικ για μεγέθυνση) το scientificamerican.com έχει απομονώσει το “κρυμμένο” μήνυμα, το οποίο βρίσκεται μέσα στον κύκλο.
 Κρυμμένος κώδικας του Μιχαήλ Αγγέλου στην Καπέλα Σιστίνα...(photos)






to kounavi

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης