Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

«Η Ελλάδα κοιμάται. Η Ε.E να πάρει στα χέρια της την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου»

«Η Ελλάδα κοιμάται. Η Ε.E να πάρει στα χέρια της την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου»
Βόμβες» μας πετάει ο Hans Michelbach, βουλευτής του κυβερνητικού συνασπισμού της Angela Merkel. Απειλεί ευθέως χωρίς περιστροφές «Η Αθήνα θα πρέπει να προσέξει να μην χάσουν οι εταίροι της την υπομονή τους για τα καλά». 
Ο Γερμανός βουλευτής χαρακτηρίζει ως ανεπαρκείς τις ελληνικές προσπάθειες στις ιδιωτικοποιήσεις και προτείνει να τις αναλάβει ανεξάρτητο ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο.
Ο Γερμανός βουλευτής έχει δίκιο όταν λέει πως η Ελλάδα δεν προσπαθεί να μειώσει το χρέος της μέσω ιδιωτικοποιήσεων, το χάνει όμως όταν μας απειλεί-εκβιάζει ουσιαστικά με έξοδο από την ευρωζώνη λέγοντας πως οι εταίροι χάνουν την υπομονή τους για τα καλά με την Αθήνα.
Γιατί ο κύριος Michelbach, πέραν του δικαιώματος της γνώμης που αναφαίρετα έχει, δεν έχει καμία θεσμική θέση εκπροσώπου της Ε.Ε.

Προσέξτε την ανακοίνωση του, όπως τη μεταδίδει το Dow Jones Newswires :
«Η Αθήνα δεν μπορεί να περιμένει διευκολύνσεις σε μόνιμη βάση από τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. ενώ η ίδια κωλυσιεργεί.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι συνεχίζουν να είναι πρόθυμοι να δείξουν αλληλεγγύη, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος.
Η Αθήνα θα πρέπει να προσέξει να μην χάσουν οι εταίροι της την υπομονή τους για τα καλά.
Η Ε.Ε. και το ΔΝΤ έδωσαν το πράσινο φως για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης μετά την θετική αξιολόγηση της κατάστασης στις αρχές του Δεκεμβρίου.
Πίστεψαν τις υποσχέσεις, αλλά η Αθήνα έχει κάνει ελάχιστα«.
Ο Hans Michelbach, που ανήκει στην Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), τονίζει πως παραμένουν στην Ελλάδα τα προβλήματα στην πρόσβαση και τον ανταγωνισμό και ως λύση προτείνει :
»Να συσταθεί, από την Ε.Ε, ένα ανεξάρτητο θεσμικό όργανο που θα αναλάβει τις ιδιωτικοποιήσεις των ελληνικών κρατικών οργανισμών και μεριδίων».






 newsit.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης