Υλικά:
- 500 γρ. καταΐφι
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 260 γρ.αμύγδαλα
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
- 3 φλιτζάνια του τσαγιούκρέμα ζαχαροπλαστικής
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
για το σιρόπι
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 3-4 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 3-4 γαρίφαλα
- φλούδα ½ λεμονιού
Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε, χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και ψιλοκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης.
Ξαίνουμε το καταΐφι και το στρώνουμε σε μεγάλο ορθογώνιο ταψί, το οποίο έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το καταίφι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας 5-6 λεπτά τη ζάχαρη με το μέλι, το νερό, τη φλούδα του λεμονιού, την κανέλα και τα γαρίφαλα.
Όταν κρυώσει καλά το καταΐφι, το ραντίζουμε με το ζεστό σιρόπι (αφού αφαιρέσουμε τα στερεά υλικά).
Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τα μισά φιστίκια. Στη συνέχεια χτυπάμε σε σαντιγί τη μισή κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη, την ανακατεύουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνουμε πάνω από τα αμύγδαλα και τα φιστίκια.
Κατόπιν χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα 2-3 λεπτά ακόμη.
Απλώνουμε τη γλυκιά σαντιγί πάνω από την κρέμα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης.