Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η Google αναμεσα στις εγκαταστασεις της ΝΑΣΑ


      Η Google Inc θα δημιουργήσει ένα νέο τεράστιο συγκρότημα γραφείων μέσα στις ερευνητικές εγκαταστάσεις της NASA στη Σίλικον Βάλεϊ θα συνεργαστεί με την αμερικανική υπηρεσία διαστήματος σε τομείς όπως η πληροφορική και η νανοτεχνολογία.


«Η συνεργασία μας παρουσιάζει ένα τετάστιο εύρος από οφέλη για το διαστημικό πρόγραμμα» δήλωσε ο Σκοτ Χάμπαρτ, διεθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ames στην Καλιφόρνια. Τα δύο μέρη θα συνεργαστούν σε τομείς όπως «οι υπερυπολογιστές, η μαζική κατανεμημένη επεξεργασία, η εξόρυξη δεδομένων και η προσέλκυση επενδυτών στο διαστημικό πρόγραμμα» εξήγησε ο Χάμπαρτ.

Η ανακοίνωση του Google δεν διευκρίνιζε τι είδους εγκαταστάσεις θα δημιουργήσει στους χώρους του Ames, το οποίο βρίσκεται εξάλλου σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα σημερινά αρχηγεία της εταιρείας στο Μάουντεν Βιου.
Τα νέα γραφεία, πάντως, θα εκτείνονται σε έκταση άνω των 90.000 τετραγωνικών μέτρων.

Είναι πλέον σαφές, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι η εταιρεία χρειάζεται περισσότερους χώρους γραφείων για να φιλοξενήσει το διογκούμενο προσωπικό της.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι εργαζόμενοι του Google αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά δύο άτομα την ημέρα και το μισθολόγιό του επεκτάθηκε φέτος τον Ιούνιο στους 4.200 υπαλλήλους, τριπλάσιους από ό,τι πριν από δυο χρόνια.

Η Google, εξάλλου, διαθέτει σήμερα αρκετά μετρητά για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων -πρόσφατα εξασφάλισε 4,17 δισ. δολάρια με πώληση μεριδίου των μετοχών της και αύξησε έτσι το απόθεμα μετρητών στα 7,1 δισ.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης