Υλικά:
για τον κιμά
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή μισό μοσχαρίσιο και μισό αρνίσιο)
- 6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 1ή2 μέτριες σκελίδες λιωμένο σκόρδο
- 1 αυγό και 1 κρόκο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1-1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- αλάτι-πιπέρι
- λίγο κόκκινο ξηρό κρασί (για να μουσκέψουμε το ψωμί)
- αλεύρι για το αλεύρωμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
για τη σάλτσα ντομάτας
- 800 γρ. ντοματάκια κονκασέ ή 1 κιλό φρέσκες, ώριμες, τριμμένες ντομάτες και ξεφλουδισμένες
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιά της σούπας ξερό τριμμένο κρεμμύδι
- 1 κόκκινη καυτερή τριμμένη πιπερίτσα (προαιρετικά)
- 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- αλάτι-πιπέρι
για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 ή 2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
- αλάτι
- 1 κοφτή κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
- λίγη γλυκιά πάπρικα επιπλέον για πασπάλισμα