Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα γιαουρτλού με κόκκινη σάλτσα



Υλικά: 
για τον κιμά
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή μισό μοσχαρίσιο και μισό αρνίσιο)
  • 6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1ή2 μέτριες σκελίδες λιωμένο σκόρδο
  • 1 αυγό και 1 κρόκο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1-1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο κόκκινο ξηρό κρασί (για να μουσκέψουμε το ψωμί)
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
για τη σάλτσα ντομάτας
  • 800 γρ. ντοματάκια κονκασέ ή 1 κιλό φρέσκες, ώριμες, τριμμένες ντομάτες και ξεφλουδισμένες
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιά της σούπας ξερό τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη καυτερή τριμμένη πιπερίτσα (προαιρετικά)
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • αλάτι-πιπέρι
για τη σάλτσα γιαουρτιού
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 ή 2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • αλάτι
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
  • λίγη γλυκιά πάπρικα επιπλέον για πασπάλισμα





Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης