Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ FACEBOOK

Στο  συνέδριο F8 του Facebook, το δημοφιλές social networking site ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό, το Facebook Timeline.



    Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα εκτεταμένο Facebook προφίλ, το οποίο σας εμφανίζει όχι μόνο ό,τι έχετε πράξει τελευταία αλλά οτιδήποτε έχετε κάνει από τη στιγμή που "ντεμπουτάρατε" στο Facebook.
Το προφίλ αυτό θα τρέχει παράλληλα με το υπάρχον προφίλ σας επί του παρόντος, αλλά όλα δείχνουν πως θα το αντικαταστήσει κάποια στιγμή στο μέλλον. Η διαδικασία ενεργοποίησής του είναι απλή όπως μπορείτε να δείτε και στα επόμενα βήματα: 
ΒΗΜΑ 1
Κάντε log in στο Facebook.

ΒΗΜΑ 2

Θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε το developer mode, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη. Απλά πληκτρολογήστε Developer στο πεδίο αναζήτησης και κάντε κλικ στο πρώτο αποτέλεσμα.



ΒΗΜΑ 3
Μεταβείτε στην developer app – κάντε κλικ εδώ, εφόσον το Facebook δεν σας κάνει redirect.

BHMA4
Δημιουργήστε μια νέα εφαρμογή (μην τρομάζετε, κανείς δεν θα μπορεί να τη δει) και δώστε της ένα όνομα και namespace (δεν επιτρέπονται κεφαλαία στο namespace).

BHMA5
Ακόλουθακάντε κλικ στο Get Started using open graphκάτω από τηνεπικεφαλίδα Open Graph.



ΒΗΜΑ6
Θα σας ζητηθεί ακόλουθα να δημιουργήσετε μια ενέργεια για την εφαρμογή σας και να συμπληρώσετε τα δύο σχετικά πεδία, όπως "read" και "book", για παράδειγμα.

BHMA7
Ακόλουθα, θα εμφανιστεί μια σελίδα ρυθμίσεων για την επιλεγμένη ενέργειά σας. Προχωρήστε στη σελίδα αυτή καθώς και στις τρεις επόμενες σελίδες ρυθμίσεων.

ΒΗΜΑ 8
Αφότου έχετε φτάσει στην τελευταία σελίδα, κάντε κλικ στο Save andFinish, οπότε σε λίγο θα εμφανιστεί μια πρόσκληση για να δοκιμάσετε τοTimeline στην κορυφή της homescreen σας. Κάντε κλικ σε αυτή και θα εμφανιστεί μια σελίδα που θα καλύπτει το σύνολο της "ζωής" σας στοFacebook από την ημέρα που εγγραφήκατε.



Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης