Υλικά:
- 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 1 ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
- 2 κουβερτούρες
- 3 κουταλιές σούπας κακάο
- 3-4 κουταλιές σούπας κονιάκ ή λικέρ Tia Maria ή όποιο άλλο λικέρ προτιμάμε
- 1 κούπα χοντροκομμένα φουντούκια ( ή καρύδια)
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα, τη μαργαρίνη και τις κουβερτούρες να λυώσουν. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά, να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ, το κακάο, τα μπισκότα θρυμματισμένα, τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα κορμού, τον πασπαλίζουμε με τρούφα και τον τοποθετούμε σε μικρή, μακρόστενη φόρμα του κέικ, όπου έχουμε στρώσει μεμβράνη, για να βγει εύκολα από τη φόρμα.
Αν θέλουμε, αντί να βάλουμε τον κορμό σε φόρμα, τον βάζουμε σε ένα δισκάκι.
Τοποθετούμε τον κορμό στο ψυγείο και τον αφήνουμε 3-4 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.