Υλικά:
- 1/2 κιλό ψίχα μυδιών
- 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μακρόστενη πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια
- 2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
- 5 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
- 1/2 φλιτζανιού του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια και τα βράζουμε με ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό για 2 λεπτά. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το νερό, μέσα στο οποίο έχει υπολογισθεί και ο ζωμός από τα βρασμένα μύδια, τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει, ώσπου να ψηθεί το ρύζι. Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, ρίχνουμε τα μύδια, τον άνηθο και ανακατεύουμε.