Υλικά:
- 100 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
- χυμό 1 ½ λεμονιού
- 7 κουτ. σ. ελαιόλαδο
- 7 κουτ. σ. ταχίνι
- ½ – 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένη)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ για 10-12 ώρες.
Την άλλη μέρα τα βράζουμε, τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό τους.
Βάζουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα αλέθουμε.
Προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο βράσανε, όσο χρειάζεται για να πολτοποιηθούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και τα χτυπάμε καλά για να ενσωματωθούν με τα ρεβίθια.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο – λίγο το ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε το χούμους σε μία μικρή πιατέλα, στολίζοντάς το με λίγη πάπρικα, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο.