Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Λαζάνια με ντομάτα και τρία τυριά

Συνταγή για 8 άτομα






Υλικά:

1,5 kg ώριμες ντομάτες
500γρ. τυρί ricotta, στραγγισμένο
3/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό, χτυπημένο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
500γρ. λαζάνια (που δεν χρειάζονται βράσιμο)
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο βασιλικό
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
4 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί,

Προετοιμασία:
Κόβουμε τις άκριες των ντοματών και τις πετάμε. Κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρές φέτες (περίπου 1εκ.).

Βάζουμε σε ένα μπολ το ριγκότα με την παρμεζάνα, το αυγό, το μισό αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Σε ένα ταψί (13Χ9 ίντσες) βάζουμε στον πάτο το ένα τέταρτο του ελαιόλαδο και το απλώνουμε σε όλα τα σημεία. Πάνω από το ελαιόλαδο βάζουμε μία στρώση λαζάνια και φροντίζουμε να καλύψουμε όλα τα σημεία στο πάτο. Πάνω στα λαζάνια απλώνουμε μία στρώση από φέτες ντομάτας, πασπαλίζουμε με μία πρέζα αλάτι, το μισό σκόρδο, και το μισό βασιλικό. Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί με το 1/3 από το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Απλώνουμε στο ταψί το μισό μείγμα από τα τυριά.

Πάνω από τα τυριά βάζουμε μία στρώση λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την πιο πάνω διαδικασία. Απλώνουμε δηλαδή μία στρώση ντομάτες, πασπαλίζουμε με αλάτι, το υπόλοιπο σκόρδο, το βασιλικό, το ελαιόλαδο (1/3), και το υπόλοιπο μείγμα τυριών. Αραδιάζουμε μία τελευταία στρώση λαζάνια και από πάνω περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Βάζουμε μία τελευταία στρώση ντομάτες, και πάνω από τις ντομάτες πασπαλίζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα. Περιχύνουμε τα υλικά μας από πάνω με το κρασί. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και κάνουμε μερικές τρύπες σε αυτό για να αναπνέει το φαγητό όσο ψήνεται.

Ψήνουμε τα λαζάνια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια. 6-8 λεπτά πριν τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να κάνει μία ωραία κρούστα από πάνω και να εξατμιστούν τα περιττά υγρά.

Σερβίρετε τα λαζάνια σας εφόσον τα αφήσετε να σταθούν για 10 λεπτά αφού τα βγάλετε από το φούρνο. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα. Καλή Όρεξη!














xs-recipes.com

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης