Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ξεχάστε τη «μόνιμη δίαιτα»


Αρκεί να ακολουθήσετε υγιεινό τρόπο διατροφής για δύο ημέρες την εβδομάδα

Ξεχάστε τη «μόνιμη δίαιτα»Το να ακολουθήσετε μια αυστηρή δίαιτα για… δύο μόνο μέρες είναι πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος, από το να προσπαθείτε να ελέγχετε συνεχώς τις θερμίδες που καταναλώνετε, ισχυρίζονται ερευνητές.

Επιστήμονες από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του South Manchester βρήκαν ότι γυναίκες που έτρωγαν αποκλειστικά φρούτα, λαχανικά και άπαχο κρέας για δύο ημέρες μέσα στην εβδομάδα, ενώ τις υπόλοιπες μέρες έτρωγαν ό,τι ήθελαν έχασαν σχεδόν δύο φορές περισσότερο βάρος από αυτές που… ήταν «μονίμως σε δίαιτα».

Οι ερευνητές κατέταξαν 115 εθελόντριες σε τρεις κατηγορίες «δίαιτας».

Όσες ήταν στην πρώτη έπρεπε να καταναλώνουν αυστηρά 650 θερμίδες δύο ημέρες της εβδομάδας, ξεχνώντας εντελώς τους υδατάνθρακες (δηλαδή μακαρόνια, ψωμί, πατάτες και λιπαρά φαγητά).

Τις υπόλοιπες πέντε μέρες μπορούσαν να τρώνε όσο ήθελαν, αλλά ενθαρρύνονταν να παραμείνουν «πιστές» στις υγιεινές τροφές.

Στη δεύτερη κατηγορία απαγορεύτηκε επίσης η κατανάλωση υδατανθράκων για δύο ημέρες της εβδομάδας, χωρίς όμως να υπάρχει περιορισμός στην κατανάλωση θερμίδων. Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας μπορούσαν επίσης να τρώνε όσο ήθελαν.

Η τρίτη κατηγορία ακολουθούσε συγκεκριμένη δίαιτα 1.500 θερμίδων την ημέρα για όλες τις ημέρες της εβδομάδας, ενώ απαγορευόταν η κατανάλωση λιπαρών τροφών και αλκοόλ.

Μετά από τρεις μήνες όσες εθελόντριες ανήκαν στις δύο πρώτες κατηγορίες είχαν χάσει κατά μέσο όρο τέσσερα κιλά, σε διπλάσιο σχεδόν ποσοστό συγκριτικά με εκείνες που ακολουθούσαν την αυστηρή δίαιτα της τρίτης κατηγορίας, οι οποίες έχασαν κατά μέσο όρο 2,4 κιλά.

Η Dr Michelle Harvie, από το κέντρο πρόληψης καρκίνου του μαστού Genesis Breast Cancer Prevention Centre του νοσοκομείου, είπε ότι φάνηκε να υπάρχει μια «μεταφορά του αποτελέσματος» της δίαιτας των δύο ημερών, δηλαδή ότι τα πλεονεκτήματα συνεχίζονταν τις ημέρες που οι γυναίκες ήταν ελεύθερες να τρώνε όσο ήθελαν.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι γυναίκες συνέχιζαν να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας.

Η Dr Harvie παρουσίασε τα αποτελέσματα της μελέτης της στο συμπόσιο για τον καρκίνο του μαστού που διοργανώθηκε στο San Antonio του Texas λέγοντας ότι: «Αυτό που βρήκαμε είναι ότι συνήθισαν να τρώνε λιγότερο».








newsbeast.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης