Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Μάθημα Ζωής: Tο παιδί με το μισό κεφάλι!

Ο Ho Guozhu γεννήθηκε στην κινεζική επαρχία Shandong το 2000... και μεγάλωσε φυσιολογικά, σαν όλα τα αγοράκια της ηλικίας του, μαζί με το δίδυμο αδελφό του.Ωστόσο, από την ηλικία των 3 ετών άρχισε να έχει περιοδικούς σπασμούς στα αριστερά του άκρα.

Οι γονείς του Ho, όπως ήταν φυσικό, μετέφεραν το αγοράκι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, αλλά κανένας δε μπορούσε να τους πει με βεβαιότητα τι συμβαίνει…

Το 2006, λοιπόν, ο πατέρας του πήγε τον μικρό Ho στο Πεκίνο Ινστιτούτο Εγκεφάλου Sunbeam (Sanbo Brain Institute), όπου διαγνώστηκε ότι πάσχει από – Rasmussen εγκεφαλίτιδα – μια σπάνια, δηλαδή, φλεγμονώδη νόσος του εγκεφάλου!

Ο Ηο υποβλήθηκε σε τέσσερις επεμβάσεις, στις οποίες αφαιρέθηκε εντελώς το δεξιό εγκεφαλικό ημισφαίριο του κρανίου.

Το κόστος θεραπείας μία απλή οικογένεια της Κίνας δεν μπορούσε να το αντέξει… Το φορτίο δυσβάσταχτο. Έπρεπε όμως να βρεθούν χρήματα για να σώσουν το «αγγελουδάκι» τους. 

Αναγκάστηκαν, λοιπόν, να πουλήσουν όλα τα υπάρχοντά τους, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού, αλλά τα χρήματα ακόμα δεν ήταν αρκετά.

Στη συνέχεια, ο πατέρας απευθύνθηκε στα μέσα ενημέρωσης, στα οποία η ιστορία για «ένα αγόρι με μισό εγκέφαλο» (όπως ο ίδιος είχε βαπτιστεί αμέσως από το λαό) και των φτωχών γονιών του δεν άργησε να διαδοθεί και στον υπόλοιπο κόσμο.


Οι δωρεές που συγκεντρώθηκαν για τον Ho καθιστούσαν τη συνέχιση της θεραπείας του, για άλλα τρία χρόνια, εφικτή…

Το 2011, Ho έκανε την αισθητική χειρουργική, κατά την οποία είχε εμφυτευθεί πλάκα τιτανίου-αλουμινίου, κλείνοντας τη δεξιά πλευρά του κρανίου και το κεφάλι του πήρε μία συνήθη μορφή.
Τελικά ο μικρός μας φίλος κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία…

Το εμφύτευμα τιτανίου…









kamikazi.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης