Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Όργιο παρακολουθήσεων προσώπων και τηλεφώνων κατήγγειλε ο Α.Τσίπρας

Όργιο παρακολουθήσεων προσώπων και τηλεφώνων κατήγγειλε ο Α.ΤσίπραςΣτοιχεία σοκ για μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών συγκεντρώσεων, παρουσίασε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας, σε επίκαιρη ερώτηση, λαμβάνοντας υπόψιν τα στοιχεία που έθεσε στη διάθεσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι από το 2009 στο 2010 έχουμε 70% αύξηση με βάση δημοσιεύματα, ενώ το 2010 παρακολουθήθηκαν συνολικά 3.450 υποθέσεις.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη ότι σύμφωνα με την ΕΥΠ, σε καθημερινή βάση παρακολουθούνται 1500 άτομα και 50.000 συνομιλίες το εικοσιτετράωρο.
Επίσης αναφέρθηκε σε δύο περιπτώσεις, όπου αποκαλύφθηκαν έγγραφες αναφορές πρακτόρων της ΕΥΠ οι οποίοι παρακολουθούσαν πολιτικές συγκεντρώσεις κομμάτων και οργανώσεων, στο Ηράκλειο Κρήτης.
"Η πρώτη (σσ. συγκέντρωση) πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας ήταν της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχαν 150 άτομα εκ των οποίων τα 20 προέρχονταν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Τι λέτε, ξέρανε και από πού είναι" είπε ο Α.Τσίπρας.
Σε άλλη αναφορά, φέρεται να παρακολουθείται συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και να καταγράφονται πρόσωπα και πράγματα.
"Δηλαδή αυτός είναι ο ρόλος των πρακτόρων της ΕΥΠ; Να παρακολουθούν συνδικαλιστές και συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις και να γνωρίζουν την ταυτοποίηση των πολιτικών τους και ιδεολογικών τους πεποιθήσεων;" κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.







ofono.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης