Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η απάντηση του Βενιζέλου σε δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας»

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», o Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«H εκάστοτε κυβέρνηση δεν πρέπει να παρεμβαίνει, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, στον τρόπο με τον οποίο οι τράπεζες διαχειρίζονται τις σχέσεις τους με τις επιχειρήσεις γιατί στη συνέχεια θα είναι αδύνατον για το κράτος να ασκήσει τον ελεγκτικό του ρόλο και να ζητήσει από τις τράπεζες να κινούνται με σαφή, σταθερά και γενικής εφαρμογής κριτήρια, τηρώντας τη σχετική εθνική και κοινοτική νομοθεσία», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος και προσθέτει αναφερόμενος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.
«Ειλικρινά, αδυνατώ να αντιληφθώ τη λογική του σημερινού κεντρικού θέματος της “Ελευθεροτυπίας” και την αιτία για την οποία στρέφεται –για μία ακόμη φορά- προσωπικά εναντίον μου.
Η ιδιοκτησία της “Ελευθεροτυπίας” διαμαρτύρεται γιατί τρεις τράπεζες, για λόγους που δεν γνωρίζω, δεν συμφωνούν ή δεν έχουν συμφωνήσει ως τώρα στη χορήγηση δανείου προς αυτήν. Η “Ελευθεροτυπία” επαινεί την πρωτοβουλία του κ. Απόστολου Κακλαμάνη να ζητήσει στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό, αλλά και από τον Υπουργό των Οικονομικών, να ελέγξει την συμπεριφορά αρχικά μίας και τελικά τριών τραπεζών σε σχέση με το αίτημα δανειοδότησης της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα. Παραλείπει όμως να αναφέρει ότι ο κ. Κακλαμάνης επαίνεσε κατ’ επανάληψη τη στάση του Υπουργείου Οικονομικών και δεν είχε καμία διαφωνία μαζί μου.
«Με ποιο σημείο της χθεσινής τοποθέτησής μου διαφωνεί η "Ελευθεροτυπία"», διερωτάται ο υπουργός και προσθέτει πως «επιχείρηση μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν είναι μόνο η εταιρεία που εκδίδει την "Ελευθεροτυπία", ούτε είναι αυτή το μεγαλύτερο από τα προβλήματα που έχουν οι ελληνικές τράπεζες σε σχέση με επιχειρήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης.
«Η τοποθέτηση, συνεπώς, της κυβέρνησης όχι η προσωπική μου- δεν μπορεί να είναι άλλη», συμπληρώνει, «από αυτή που διατύπωσα ως αρμόδιος Υπουργός στη Βουλή».
«Ζητά μήπως η εταιρεία που εκδίδει την "Ελευθεροτυπία" να δανειοδοτηθεί με όρους ευνοϊκότερους ή διαφορετικούς από αυτούς που ισχύουν για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις; Είμαι βέβαιος ότι όχι.
Ζητά μήπως να δανειοδοτηθεί χωρίς επαρκείς εγγυήσεις; Είμαι βέβαιος ότι όχι.
Ζητά μήπως να δανειοδοτηθεί χωρίς μελέτη βιωσιμότητας της επιχείρησης; Είμαι βέβαιος ότι όχι», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών και εύχεται να ξεπεράσει η εφημερίδα τα οικονομικά της προβλήματα «χάριν των εργαζομένων της και της παρουσίας της στον δημόσιο βίο».







newscode.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης