Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Κοιμάται 23 ώρες το 24ωρο

Μια νεαρή... μαθήτρια 13 ετών έπεσε σε «ξύπνιο κώμα», καθώς ήταν τόσο εξαντλημένη να ανοίξει τα μάτια της ή να μιλήσει, όταν έκανε το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Η Lucy Hinks συμμετείχε στο πρόγραμμα εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο στο σχολείο της στο Wigton, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας σε όλη τη χώρα.

Μέχρι τα Χριστούγεννα είχε επισκεφτεί το γιατρό της με συμπτώματα σαν αυτά της γρίπης, κούραση και πόνο στις αρθρώσεις.
Όταν έκανε και την τρίτη δόση του εμβολίου, φέτος το Μάη, η Lucy άρχισε να αισθάνεται πάρα πολύ κουρασμένη.

Η κατάσταση της υγείας της χειροτέρευσε σε τέτοιο βαθμό, που τις τελευταίες εβδομάδες κοιμόταν επί 23 ώρες το 24ωρο, ενώ δεν είχε ούτε τη δύναμη να μιλήσει στους γονείς και την αδερφή της.
Οι γονείς της φοβούνται μήπως περάσουν χρόνια μέχρι να συνέλθει εντελώς η κόρη τους.
Μέχρι τώρα έχει χάσει περίπου 20 κιλά και χρειάζεται τη συνεχή φροντίδα τους.

«Δεν έχω δει τα μάτια της Lucy εδώ και μερικές εβδομάδες και κανείς δε μας λέει ξεκάθαρα αν θα επανέλθει. Θέλω να προτρέψω τους γονείς να συγκεντρώσουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν προτού κάνουν στο παιδί τους το εμβόλιο. Λίγο καιρό μετά, αφότου έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου η Lucy άρχισε να έχει σημάδια έντονης κόπωσης. Μια μέρα ξύπνησε και με φώναξε γιατί ένιωθε πολύ κουρασμένη για να σηκωθεί» λέει η μητέρα της.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί εντόπισαν ότι είχαν διογκωθεί η σπλήνα και το συκώτι της. Η ανήλικη μαθήτρια κατέρρευσε στην αίθουσα αναμονής και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων τις επόμενες εβδομάδες, αλλά και πάλι δε βρέθηκε η αιτία.

Λίγο καιρό μετά, προς το καλοκαίρι, η Lucy πήγε ξανά στο νοσοκομείο, γιατί αυτή τη φορά δεν ήταν σε θέση να περπατήσει.

«Μπορούσε να πάει κουτσαίνοντας από τον καναπέ στην τουαλέτα, αλλά ξαφνικά δεν μπορούσε να κάνει ούτε ένα βήμα. Έχανε την ισορροπία της και δε μπορούσε να ελέγξει τα χέρια και τα πόδια της. Τότε λάβαμε ένα γράμμα από το νοσοκομείο, που έλεγε ότι αυτό που είχε η Lucy, μπορεί να ήταν αντίδραση στο εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας» προσθέτει η μητέρα της. «Η καθημερινότητα της Lucy πλέον είναι πολύ διαφορετική. Την ξυπνάω το πρωί με ένα ελαφρύ χτύπημα στο πρόσωπο και την μιλάω. Μετά την ανασηκώνω στα μαξιλάρια και την πλένω με ένα σφουγγάρι. Μπορεί και τρώει μόνη της μια τηγανίτα και αποξηραμένα φρούτα και σταδιακά πέφτει και δεν ξανανοίγει τα μάτια της.

Τώρα τελευταία βάλαμε ένα ασανσέρ για να μπορούμε να την κατεβάζουμε στο σαλόνι. Είναι μέλος της οικογένειας και τη θέλω εδώ κάτω μαζί μας, ελπίζοντας ότι μπορεί να ακούει όσα συμβαίνουν».
Η Lucy μπορεί και λέει μόνο 5 λέξεις: «πονάω, τουαλέτα, χάπι, νερό και μαμά».

Οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς της ότι είναι 95% σίγουροι πως η διάγνωση της Lucy είναι ότι πάσχει από σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.




kamikazi.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης