Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ο χειμώνας «γερνάει» τα μάτια μας!


Εντονότερες οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι τους κρύους μήνες

Ο χειμώνας «γερνάει» τα μάτια μας!Ο χειμώνας γερνάει τα μάτια των γυναικών και μάλιστα κατά 4 χρόνια και 8 μήνες υποστηρίζει μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στα AMA Laboratories στη Νέα Υόρκη και έδειξε πως
το 82% των εθελοντριών είχαν μαύρους κύκλους και «σακούλες» στη διάρκεια του χειμώνα, έναντι του μόλις 38% το καλοκαίρι.

Αμερικανοί επιστήμονες κατέγραψαν πώς αλλάζει η εμφάνιση των ματιών 5.000 εθελοντριών σε κάθε εποχή του χρόνου. Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μαύροι κύκλοι και οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια σκουραίνουν στη διάρκεια των πιο κρύων μηνών του έτους, σε σχέση με το καλοκαίρι. Τα καλά νέα είναι πως η εμφάνισή τους συνήθως ανακτά τη νεανικότητά της μόλις περάσουν οι κρύες, σκοτεινές μέρες.

Οι επιστήμονες αποδίδουν το εύρημά τους κατ’ αρχήν στην έλλειψη ήλιου τον χειμώνα, η οποία τονίζει τη χλωμότητα του υπόλοιπου δέρματος στο πρόσωπο και έτσι κάνουν εντονότερη την εμφάνισή τους οι «σακούλες» και οι κύκλοι.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι μία γυναίκα «απαλλάσσεται» δύσκολα από του μαύρους κύκλους και τις σακούλες  κάτι που δεν συμβαίνει με τις ρυτίδες για τις οποίες υπάρχου τρόποι αντιμετώπισης.  











newsbeast.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης