Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

«Η Ελλάδα μάς δείχνει τι θα συνέβαινε αν δεν εγκρίναμε τα μέτρα»


Το «παράδειγμα» της Ελλάδας επικαλέστηκε ο Μόντι

«Η Ελλάδα μάς δείχνει τι θα συνέβαινε αν δεν εγκρίναμε τα μέτρα»Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, με τηλεοπτική του παρέμβαση σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Rai Uno, ενημέρωσε τους Ιταλούς για το αναλυτικό περιεχόμενο της δέσμης μέτρων που ενέκρινε η κυβέρνησή του.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Κινδυνεύσαμε σοβαρά να σταματήσει η καταβολή των μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους, όπως και εκείνη των συντάξεων. Η Ελλάδα μας δείχνει, πρακτικά, το τι θα συνέβαινε αν δεν εγκρίναμε τα μέτρα (...) εμείς είμαστε πιο ισχυροί, αλλά, συγχρόνως, θα φέραμε και μεγαλύτερη ευθύνη». 

Σχετικά με τον κίνδυνο οικονομικής ύφεσης, ο ιταλός πρωθυπουργός, εξήγησε ότι «η αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 23% θα ισχύσει, τελικώς, από τον επόμενο Οκτώβριο και όχι τον Ιούνιο, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην οικονομία».

«Δεν θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις, διότι δεν είναι μια λέξη της μόδας την περίοδο αυτή, αλλά θα περιορισθεί η φορολογική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις εκείνες που θα προλάβουν, με μόνιμα συμβόλαια, νέους και γυναίκες», δήλωσε ο Μάριο Μόντι. Όσο για τις αγορές, τις χαρακτήρισε «άγρια θηρία, χρήσιμα αλλά χωρίς την αναγκαία αίσθηση ισορροπίας. Επί εννέα χρόνια είχαν αποκοιμηθεί και τώρα που ξύπνησαν, είναι ταραγμένα θηρία».

Οι σχολιαστές, τονίζουν, πάντως, σήμερα ότι «το μεγάλο μέρος των μέτρων, βασίζεται στις εισπράξεις φόρων στα ακίνητα και από το πάγωμα των συντάξεων, ενώ δεν υπήρξε, ακόμη, μια ουσιαστική παρέμβαση επί των εξόδων του δημοσίου, και σε ότι αφορά, ιδίως, τους μηχανισμούς που συνδέονται με την πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση, με μόνη εξαίρεση την αποδυνάμωση των περιφερειακών συμβουλίων». 








newsbeast.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης