Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Που Να Τρώτε Για Να Χάσετε Βάρος

Το τι και το πόσο τρώτε είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν θέλετε να χάσετε βάρος, αλλά και το πού τρώτε είναι ένα ακόμα σημείο που πρέπει να εστιάσετε. Το να τρώτε σε …λάθος σημεία μπορεί να σας κάνει να καταναλώσετε περισσότερο φαγητό ή να σας ενθαρρύνει να φάτε σνακ που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα θέλατε.

Πριν καθίσετε για φαγητό βεβαιωθείτε ότι θα είναι σε αυτά τα μέρη.
  • Έξω:
Όταν οι άνθρωποι τρώνε μόνοι τους, έχουν την τάση να καταλήγουν να τρώνε τρεις φορές περισσότερο από ό, τι συνήθως. Αν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σας, προσπαθήστε να τρώτε μπροστά από, τουλάχιστον, άλλο ένα άτομο. Ακόμα κι αν είστε μόνος, βγείτε για φαγητό σε χώρους όπως μια καφετέρια, ένα Internet café, ένα παγκάκι στο πάρκο, σε χώρους γενικά όπου άλλοι άνθρωποι είναι γύρω. Όταν τρώτε μπροστά σε κόσμο, θα σας κάνει συνειδητοποιημένους και υπεύθυνους για το φαγητό που βάζετε στο στόμα σας, έτσι ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να φάτε περισσότερο ή τροφές που κανονικά δεν θα έπρεπε να καταναλώσετε.
  • Στο τραπέζι της κουζίνας
Όλοι έχουμε σταθεί μπροστά από ένα ανοιχτό ντουλάπι ή ψυγείο, τρώγοντας άπειρες κουταλιές παγωτό, αρπάζοντας χούφτες από μπισκοτάκια. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να καταναλώσετε επιπλέον θερμίδες, επειδή δεν μετράτε τις μερίδες που τρώτε. Φάτε στο τραπέζι της κουζίνας. Ετοιμάστε ένα γεύμα ή σνακ και καθίστε ώστε να μπορείτε να απολαύσετε αργά κάθε μπουκιά. Βλέποντας το φαγητό στο πιάτο μπροστά σας θα επιτρέψει στο μυαλό σας να προσέχει πόσο τρώτε έτσι ώστε μόλις τελειώσετε, να αισθανθείτε ότι χορτάσατε.
  • Στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο της δουλειάς
Το πρόγραμμά σας είναι πυρετώδες και είστε αρκετά τυχεροί αν θυμάστε ακόμη και να φάτε. Αλλά όταν είστε μπροστά από τον υπολογιστή σας, είστε τόσο απασχολημένοι στην εργασία σας που δεν δίνετε προσοχή στο πόσο τρώτε, και πριν να το καταλάβετε, το πιάτο σας είναι άδειο. Μείνετε μακριά από την οθόνη του υπολογιστή σας, ακόμα κι αν είναι μόνο για 10 λεπτά, και κατευθυνθείτε προς τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της δουλειάς. Δεν θα ξεκουραστεί μόνο ο εγκέφαλος σας και τα μάτια σας, αλλά είναι επίσης καλό στην προσπάθειά σας για απώλεια βάρους, δεδομένου ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι γύρω σας και θα απολαύσετε πραγματικά το γεύμα σας.









mychannel.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης