Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Το Πακιστάν γνώριζε για την πολύνεκρη επιδρομή


Δημοσίευμα της Wall Street Journal βάζει φωτιά στη... συνομωσιολογία

«Το Πακιστάν γνώριζε για την πολύνεκρη επιδρομή»Αξιωματικοί του στρατού των ΗΠΑ συνομίλησαν με Πακιστανούς αξιωματούχους πριν διατάξουν την αεροπορική επιδρομή εναντίον δύο θέσεων η οποία στοίχισε τη ζωή σε 24 Πακιστανούς στρατιωτικούς και τραυμάτισε δεκάδες άλλους και οι Πακιστανοί ήταν που έδωσαν το πράσινο φως για την επίθεση, υποστηρίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα The Wall Street Journal.

Οι αξιωματούχοι σε ένα κέντρο συντονισμού στην παραμεθόριο αγνοούσαν ότι οι πακιστανικές δυνάμεις βρίσκονταν στην περιοχή το περασμένο Σάββατο, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους οι οποίοι έχουν λάβει γνώση των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί μέχρι τώρα στο πλαίσιο της έρευνας για την επιδρομή των επιθετικών ελικοπτέρων.

Ένα απόσπασμα Αμερικανών και Αφγανών στρατιωτών δέχθηκε πυρά κοντά στα σύνορα από αγνώστους που θεώρησε ότι ήταν ισλαμιστές μαχητές, αλλά στην πραγματικότητα ήταν Πακιστανοί στρατιώτες, είπαν οι ίδιες πηγές στην Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.

Ζητήθηκε άδεια να κληθεί αεροπορική υποστήριξη από ένα κέντρο συντονισμού στα σύνορα που επάνδρωναν Πακιστανοί, Αφγανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι, φέρεται να είπε ένας αξιωματούχος στην Τζέρναλ.

Οι Πακιστανοί αξιωματούχοι δεν είχαν πληροφορηθεί ότι βρίσκονταν στρατιώτες στην περιοχή και ενέκριναν τις επιδρομές στην περιοχή Μοχμάντ, μια από τις επτά ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. 





newsbeast.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης