Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ύποπτο το σάκχαρο για εμφάνιση καρκίνου στο παχύ έντερο

Ύποπτο το σάκχαρο για εμφάνιση καρκίνου στο παχύ έντερο Με την εμφάνιση καρκίνου στο παχύ έντερο συνδέονται τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σύμφωνα  με τα αποτελέσματα  έρευνας που διεξήχθει  στο Πανεπιστημίο Yeshiva.
Συγκεκριμένα,η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε γυναίκες των οποίων τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης μετρήθηκαν κατά την  έναρξη της έρευνας και στη συνέχεια αρκετές φορές, τα επόμενα 12 χρόνια.

Μέχρι το τέλος της 12ετούς περιόδου, 81 από τις γυναίκες είχαν εμφανίσει καρκίνο παχέος εντέρου. 

Οι ερευνητές ανακάλυψαν λοιπόν  ότι τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στην αρχή της έρευνας σχετίζονταν με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου παχέος εντέρου και ότι οι γυναίκες που ανήκαν στο υψηλότερο τρίτο των αρχικών επιπέδων γλυκόζης είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν εκδηλώσει το συγκεκριμένο είδος καρκίνου σε σχέση με γυναίκες που ανήκαν στο χαμηλότερο τρίτο. 

Η παχυσαρκία, που συνήθως συνοδεύεται από αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης και γλυκόζης στο αίμα, είναι γνωστός παράγοντας κινδύνου για καρκίνο παχέος εντέρου.

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η επίδραση της παχυσαρκίας σε αυτόν τον καρκίνο μπορεί να οφείλεται σε αυξημένα επίπεδα γλυκόζης ή σε άλλον παράγοντα που σχετίζεται με αυξημένα επίπεδα γλυκόζης.









newsbomb.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης