Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Αντιμετώπισε το ροχαλητό


Κοιμήσου επιτέλους σαν άνθρωπος


Το ενοχλητικό για σένα και τους γύρω σου ροχαλητό μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορους τρόπους.

Σύμφωνα με έρευνες πρόκειται για ένα σύμπτωμα της υπνικής άπνοιας, το οποίο παρουσιάζεται περισσότερο στους άντρες απ' ότι στις γυναίκες και οφείλεται στην κληρονομικότητα
, στην αύξηση βάρους, στο κάπνισμα, στην κατανάλωση αλκοόλ, στη χρόνια αποφρακτική ρινίτιδα καθώς και στα γενικότερα προβλήματα του στόματος, του λαιμού και της μύτης.
Για να αντιμετωπίσεις το ροχαλητό χρειάζεται να σταματήσεις το κάπνισμα καθώς αυτό θα μειώσει τις φλεγμονές στους αεραγωγούς. Επιπλέον δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο φαγητό και στις μερίδες πριν τον ύπνο. Προσπάθησε να τρως λογικές μερίδες και να μην υπερβάλλεις.
Επιπλέον η σωματική άσκηση θα βελτιώσει το αναπνευστικό σου σύστημα και κρατώντας το βάρος σου σε φυσιολογικό επίπεδο θα μειώσεις τις πιθανότητες εμφάνισης ροχαλητού.
Σημειώνεται πως ακόμη και οι παχύσαρκοι άνθρωποι που ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή και, παράλληλα, ασκούνται σωματικά, μπορούν να βελτιώσουν ορισμένα από τα συμπτώματα της υπνικής άπνοιας, σύμφωνα με ελληνική επιστημονική έρευνα.
Θυμήσου ότι η πλάγια στάση στον ύπνο δεν ευνοεί το ροχαλητό όσο όταν κοιμάσαι ανάσκελα. Παράλληλα, προσπάθησε να κόψεις το αλκοόλ και τη χρήση φαρμάκων (ηρεμιστικά ή υπνωτικά) που μειώνουν την αναπνοή.
Τα ηρεμιστικά και κυρίως τα αντιισταμινικά φάρμακα φράζουν τις διόδους του αέρα της αναπνοής και ευνοούν την εμφάνιση του ροχαλητού, γι΄ αυτό φύσα καλά τη μύτη σου πριν από τον ύπνο.
Σε περίπτωση που ροχαλίζεις δυνατά για περισσότερο από 2 μήνες και παρουσιάζεις βήχα κατά τη διάρκεια του ύπνου θα πρέπει να επισκεφτείς γιατρό και κάνεις τις απαραίτητες εξετάσεις.



    delamagen.gr

    Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

    Δείτε Επίσης