Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Αλήθεια, γιατί φιλιόμαστε όταν αλλάζει ο χρόνος;

Αλήθεια, γιατί φιλιόμαστε όταν αλλάζει ο χρόνος;
Όπλο ενάντια στις προκαταλήψεις ότι η επόμενη χρονιά δεν θα πάει καλά ή απλά μια ακόμα ένδειξη αγάπης στα πολύ αγαπημένα μας πρόσωπα; Η ιστορία του πρωτοχρονιάτικου φιλιού μάλλον δικαιώνει την πρώτη υπόθεση.
 
Είτε στο σπίτι αλλάζοντας τη χρονιά σε στενό οικογενειακό κύκλο είτε σε κάποιο αγαπημένο σου στέκι, το πρώτο ξημέρωμα του έτους σε βρίσκει δίπλα σε αγαπημένα σου πρόσωπα.
Σύμφωνα με την αγγλοσαξονική παράδοση, ο πρώτος άνθρωπος που βλέπεις μετά την αλλαγή του χρόνου, αλλά και η φύση της επαφής σας, ορίζει και το πώς θα κυμανθεί όλη η υπόλοιπη χρονιά.
Το φιλί την Πρωτοχρονιά ενδυναμώνει τους δεσμούς και τις σχέσεις που θέλεις πολύ να κρατήσεις το νέο έτος, ενώ συναντάται με ουκ ολίγα παραδείγματα στην ποπ κουλτούρα.
Θυμήσου το  φιλί στο "Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς που ξαναφέρνει μαζί την πρωταγωνίστρια και τον Mark Darcy.  Ή το φιλί στο τέλος (καλό, όλα καλά) του "Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι".
Ακόμη και αν μεταφραστεί ως ακόμη ένα έθιμο των γιορτών, το κλασικό φιλί της Πρωτοχρονιάς δεν μπορεί να μην συνδεθεί άμεσα με ένα είδος γουριού και με τη σκέψη-ελπίδα ότι την παραμονή Πρωτοχρονιάς και του επόμενου έτους θα φιλάς τους ίδιους ανθρώπους και θα ζείτε άλλη μια.. οικογενειακή γιορτή (ή κάτι τέτοιο) μαζί.
cosmo.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης