Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

«Η στήριξη Παπαδήμου είναι όρος επιβίωσης της χώρας»


Πρωτόπαπας: Ας μας πει καθαρά τι εννοεί ο κ. Καρατζαφέρης να το συζητήσουμε

«Η στήριξη Παπαδήμου είναι όρος επιβίωσης της χώρας»
«Ας μας πει καθαρά τι εννοεί ο κ. Καρατζαφέρης να το συζητήσουμε», είπε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ο κ. Πρωτόπαππας υπογράμμισε ότι αν βλέπει κάτι να μην πηγαίνει καλά στην κυβέρνηση, ο κ. Καρατζαφέρης θα πρέπει να κάνει τις προτάσεις του, όμως τόνισε την ανάγκη να «σκεφτούμε όλοι ότι εκείνο που χρειαζόμαστε πάνω από όλα σήμερα είναι να υπερβούμε και το κομματικό μας συμφέρον και να λειτουργήσουμε με βάση τα συμφέροντα τη χώρας. Εάν αυτό μας αναγκάζει να πούμε ορισμένα πράγματα ας τα πούμε, αλλά με αυτό το γνώμονα».

Ερωτηθείς για τις εκλογές, απάντησε ότι «αν πάμε σε εκλογές χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δανειακή σύμβαση και το PSI, δεν θα μιλάμε για την Ελλάδα που ξέρουμε σήμερα, αυτή την Ελλάδα με τα τόσα προβλήματα, θα μιλάμε για μια κατεστραμμένη Ελλάδα, αν λοιπόν φτάσουμε σε εκλογές χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί αυτά, να είμαστε σαφείς, μην έχουμε αυταπάτες. 

Η στήριξη της προσπάθειας του Λ. Παπαδήμου σήμερα, είναι όρος επιβίωσης της χώρας, δεν είναι κάτι που αλά καρτ που μπορούμε να το κάνουμε ή να μην το κάνουμε». 

Τέλος, για τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή, είπε ότι «ο κίνδυνος δεν έχει φύγει, ο κίνδυνος υπάρχει. Γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά ότι επεξεργάζονται σενάρια ορισμένοι αυτή τη στιγμή για μορφές εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. 

Εγώ δεν θεωρώ ότι θα δικαιωθούν, είμαι αισιόδοξος. Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, έχει ένα λαό που μπορεί να αγωνιστεί και να τα καταφέρει, έχει ένα Πρωθυπουργό που αυτή τη στιγμή χαίρει της εμπιστοσύνης του λαού. Ας τον βοηθήσουμε θυσιάζοντας και το κομματικό συμφέρον, και το προσωπικό συμφέρον».





newsbeast.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης