Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα σύμφωνα με την προφητεία των Μάγια

Το 2012 έφτασε φέρνοντας μαζί του μια ακόμη θεωρία για το τέλος...
του χρόνου τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Από αυτή την άποψη, η νέα χρονιά έχει κάτι από τη λάμψη του 2000. Όλοι θυμόμαστε στην αλλαγή της χιλιετίας, το 2000, όταν είχαν κυκλοφορήσει διάφορα ευφάνταστα σενάρια για το μέλλον.


Τώρα οι σύγχρονες μυθολογίες επανέρχονται στο προσκήνιο και ιδιαίτερα η περίφημη προφητεία των Μάγια για το τέλος του χρόνου. Στην τρέχουσα βιβλιοπαραγωγή ξεχωρίζει το βιβλίο του Ντέιβιντ Ντάγκλας «Η προφητεία των Μάγια 2012» (εκδ. Αλεξάνδρεια) που μας δίνει μια συνολική εικόνα για τον αρχαίο αυτό πολιτισμό, προσπαθώντας παράλληλα να ερμηνεύσει το μήνυμα του ημερολογίου τους. Ο συγγραφέας έχει στο ενεργητικό του αρκετά βιβλία σε σχέση με τα αρχαία μυστήρια, το περιβάλλον και την πνευματικότητα.


Το 2012 θα είναι το τέλος ή η αρχή της αναγέννησης του πλανήτη; Η κοσμοθεωρία των Μάγια αντιπαραβάλλεται στο βιβλίο με τις σύγχρονες αντιλήψεις για το σύμπαν και την ανθρωπότητα.


Όπως υπογραμμίζει ο συγγραφέας σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της έκδοσης: «πολλά από τα μυστήρια των Μάγια της Κεντρικής Αμερικής διαλευκάνθηκαν μόλις τα τελευταία 100 χρόνια. Το μεγαλύτερο απ’ όλα ήταν ίσως το Ημερολόγιο Μακρού Συστήματος Αρίθμησης, που ξεκίνησε τον τελευταίο του Μεγάλο Κύκλο στις 13 Αυγούστου 3114 πριν από την Κοινή Εποχή μας και φτάνει στο τέλος του 5.125 χρόνια και 132 μέρες αργότερα, στη χειμερινή ισημερία του 2012.

Γνωρίζουμε πλέον ότι οι Μάγια ήταν λαμπροί μαθηματικοί και εκπληκτικά ακριβείς αστρονόμοι, αλλά είναι άραγε δυνατόν να διέθεταν και μια σχεδόν υπερφυσική διορατικότητα βασισμένοι στην κατανόηση των φυσικών κύκλων; Μπορεί ένας τέτοιος πολιτισμός, που άκμασε πριν από χίλια χρόνια, να είχε προβλέψει το τέλος του σημερινού πολιτισμού στη δεύτερη δεκαετία της τρίτης χιλιετίας μας;».

Πληροφορίες: «Η προφητεία των Μάγια 2012-το ημερολόγιο των Μάγια και το τέλος του χρόνου» του Ντέιβιντ Ντάγκλας, μετάφραση: Σπύρος Βρετός, εκδ. Αλεξάνδρεια.

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης