Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Φιλετίνια από µπούτι κοτόπουλου, µε σάλτσα σόγιας και πατάτες φούρνου


Φιλετίνια από µπούτι κοτόπουλου, µε σάλτσα σόγιας και πατάτες φούρνουΥλικά:


700 γραµµάρια φιλέτο από µπούτι κοτόπουλου
6 κουταλιές σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 µεγάλα φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
800 γραµµάρια µικρές πατάτες, µε τη φλούδα τους
2 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι
φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Προετοιµασία: 20 λεπτά
Μαγείρεµα κοτόπουλου: 10 λεπτά
Ψήσιµο πατατών: 45-50 λεπτά
 Για 4 άτομα
Eκτέλεση:
1. Προθερµαίνετε το φούρνο στον αέρα, στους 180ο C.
2. Μόλις ο φούρνος ζεσταθεί, βάζετε σε ένα ταψάκι τις πατάτες, τις οποίες έχετε πλύνει καλά και τις έχετε αφήσει να στεγνώσουν.
3. Προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak, τις πασπαλίζετε µε αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι και τις αφήνετε να ψηθούν στο φούρνο για 45-50 λεπτά.
4. Κατά τη διάρκεια του ψησίµατος, τις ανακατεύετε δύο τρεις φορές ώστε να ψηθούν οµοιόµορφα.
5. Σε µια επιφάνεια κοπής κόβετε το κοτόπουλο σε µικρά κοµµάτια και προσθέτετε λίγο φρεσκοτριµµένο πιπέρι.
6. Ζεσταίνετε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι (γκριλιέρα) και ρίχνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
7. Μόλις ζεσταθεί, βάζετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να ψηθεί και να πάρει χρώµα από τις δύο πλευρές.
Μόλις αρχίσει να ψήνεται, σβήνετε µε τη σάλτσα σόγιας και προσθέτετε το ψιλοκοµµένο κρεµµυδάκι.
8. Χαµηλώνετε τη φωτιά και µαγειρεύετε ακόµη 2-3 λεπτά (ανάλογα µε το πόσο µεγάλα ή µικρά έχετε κόψει
τα κοµµάτια του κοτόπουλου).
9. Σερβίρετε το κοτόπουλο µε τη σάλτσα σόγιας και το φρέσκο κρεµµυδάκι µαζί µε τις πατάτες µέσα στο ραβδωτό τηγάνι, ή σε µια λευκή µεγάλη πιατέλα.






Από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε LIKE και μοιράσου το με τους φίλους σου

Δείτε Επίσης