Υλικά για τη βάση:
125 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
5 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κακάο
5 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
Υλικά για τη σοκολάτα:
800 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά Arla
800 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρ. μέλι
800 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρ. μέλι
Υλικά για το σιρόπι:
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
100 γρ. μαύρο ρούμι
250 γρ. νερό
100 γρ. μαύρο ρούμι
*κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Εκτέλεση:
Γιά τη βάση:
Κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα σ’ αυτά το κοσκινισμένο κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία πλαστική κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά (είναι προτιμότερο να το φτιάξουμε μία ημέρα νωρίτερα ώστε να μπορούμε να το κόψουμε πιο εύκολα). Κόβουμε σε 4 δίσκους.
Για τη σοκολάτα:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι στους 90οC (δηλαδή πριν αρχίσει να φουσκώνει) και ρίχνουμε σιγά-σιγά στην τεμαχισμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με μία πλαστική κουτάλα ώστε να έχουμε μία λεία και γυαλιστερή κρέμα (αποφεύγουμε το σύρμα για να μην δημιουργηθούν αφροί και δεν έχει ωραία υφή. Μπορούμε επίσης, να χρησιμοποιήσουμε μπλέντερ χειρός).
Για το σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ρούμι.
Συναρμολόγηση:
Σε ένα ταψί διαμέτρου 25 εκ. και ύψους 5 εκ. καλύπτουμε όλο το εσωτερικό με μεμβράνη. Βάζουμε λίγη από την κρέμα σοκολάτα και από πάνω έναν δίσκο από τη βάση. Τον βρέχουμε με το σιρόπι και τοποθετούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους δίσκους βάζοντας, μετά από κάθε στρώση, το γλυκό στο ψυγείο. Αφήνουμε για αρκετές ώρες να παγώσει και ξεφορμάρουμε τραβώντας την μεμβράνη προς τα πάνω και αναποδογυρίζοντας το γλυκό σε μια πιατέλα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το κακάο.